NRT – Neural Reset Therapy

NU OOK IN NEDERLAND

Facts about NRT

Wat is NRT® en hoe werkt het?
NRT® staat voor Neural Reset Therapy. Dit is een erkende en revolutionaire behandeltechniek uit Amerika. NRT® richt zich volledig op het snel en vooral pijnloos behandelen van klachten in het gehele lichaam. Bij NRT® worden zowel uw spieren en pezen behandeld. De technieken zijn zo geavanceerd, dat uw pijnlijke spieren als het ware worden ‘gereset’, teruggebracht in de oorspronkelijke situatie vóórdat er pijn was! Tijdens NRT wordt er echter niet gemasseerd. U wordt gevraagd om een bepaalde spier lichtjes aan te spannen en ik zal hieraan een combinatie van spierweerstand en manuele trillingen geven. Dit is niet inspannend, vermoeiend of pijnlijk. Mijn vaste klanten staan er soms nog steeds van te kijken hoe het werkt en hoe snel het werkt! Maar dát het werkt is helder voor ze!

Doordat ze sinds 2012 deze techniek hebben geperfectioneerd weten ze dat door NRT een zeer snelle transformatie ontstaat in de spier. De spier is vrij van triggerpoints (ook wel ‘knopen’ genoemd). De spier wordt verlengd en zachter  (knopen verkorten en verharden een spier). Bloedtoevoer is hersteld in de pijnregio’s (meer bloed = meer zuurstof = sneller herstel). Dit alles zonder de pijnpunten aan te raken of een spier te rekken. De procedure kan toegepast worden op de spier zelf of de identieke spier aan de andere kant. Littekenweefsel is makkelijker te kneden/behandelen. Bewegingspatronen kunnen worden hersteld bij mensen die zenuwaandoeningen hebben of bij patiënten die een beroerte hebben gehad. Soms ontstaan er grote emotionele ontladingen na een fysieke NRT behandeling.

Bij welke klachten werkt NRT®?
NRT® is toepasbaar bij iedereen (o.a. ook bij Parkinson, Fibromyalgie of na de 3e zwangerschapsmaand etc.) die een veelheid aan klachten en problemen met spieren (en daardoor ook gewrichten) heeft:  van nekpijn tot pijn in de teenspieren. Eigenlijk te veel om op te noemen. Ook bij (te) intensieve sportbeoefening, CTS en chronische pijnen na traumata kan NRT® heel goede en vooral duurzame resultaten geven. Natuurlijk zal ik eerst met u de klachten doornemen en – samen met u bekijken – welke behandeltechniek voor u de beste resultaten gaat opleveren.

Wat is het verschil tussen NRT® en andere behandeltechnieken?
NRT® is zeer  verschillend van andere behandeltechnieken. Zo worden uw spieren uiteraard wel behandeld, maar tijdens NRT niet gemasseerd. Er wordt geen grote druk op spieren of gewrichten uitgeoefend en de behandeling kan zelfs over (dunne) kleding worden gedaan. Er wordt niet gebruik gemaakt van naalden (dry needling! Nadat de spieren gecheckt zijn en er genoeg tijd over is kan dit met massage aangevuld worden.

Hoe lang houdt het effect van een NRT® behandeling aan?
Veel cliënten in mijn praktijk stellen deze vraag. En niet alleen bij NRT®, maar ook bij allerlei andere behandelingen die ik kan doen. Het is niet zo makkelijk om antwoord op deze vraag te geven. Veel factoren spelen hierbij namelijk een rol: hoe lang bestaat de klacht, waar zit de klacht, hoe is de klacht ontstaan et cetera. Ook uw levensstijl speelt een belangrijke rol. Leeft u gezond en beweegt u regelmatig, dan zal de behandeling een langduriger effect hebben. Of zelfs helemaal verdwenen zijn. Zelfs stress in uw leven kan een negatief effect hebben op uw gezondheid, en dus ook de effecten van een NRT® behandeling beïnvloeden.

NRT is pijnloos tijdens de behandeling. Hoe zit het dan na de behandeling?  Waarom voel ik mijn spieren soms wel na een behandeling en soms niet?

  • Het normaliseren van de spanning in een spier zorgt ervoor dat de cellen zich opnieuw regenereren. Dit proces kan pijnlijk / gevoelig zijn
  • Verhoogde lymfatische- en bloedstromen zorgen ervoor dat de aangedane weefels schoon gemaakt worden
  • Cellen laten opgeslagen metabolisch afval los
  • Spieren die niet (meer) gebruikt werden moeten nu ineens weer bewegen
  • Verbeterde bewegingsvrijheid bij de gewrichten heeft als gevolg dat
    aangekoekt ‘afval’ op de gewrichten zich nu losmaak
  • Bij juiste uitvoering van NRT wordt geen weefsel kapot gemaakt. Als er pijn is na afloop dan komt het van het helen van het lichaam!

Lawrence Woods is de ontwikkelaar van NRT. Zijn compagnon en tevens gecertificeerd trainer is Ralph Stephens. Ik ben in juni 2017 opgeleid door de compagnon van Lawrence Woods: Ralph Stephens voor het Upper Body gedeelte. Gecertificeerd trainster Mindaloo Lao-Scott, blessurebehandelaar van het hoogste Amerikaanse MMA team (Mixed Martial Arts), heeft mij in september 2017 opgeleid voor het Lower Body gedeelte. En in juni 2018 heb ik De Advanced bij Lawrence Woods zelf gedaan. Ik ben nu Certified NRT Instructeur voor Nederland. Wilt u meer informatie over Neural Reset Therapy®?

 

Hier inschrijven voor de (vooralsnog Engelstalige) seminars

 

Uitgebreide informatie en vragen over NRT (engelstalig) 

Unknown