Vragen en antwoorden

Vragen en antwoorden

Is ontspanningsmassage anders dan sportmassage?
Ja. Het is meestal zachter en rustiger, maar je kunt altijd aangeven dat je het wat steviger of nog zachter wilt. Wat voor de een ontspannend is is voor de ander te stevig of andersom.

Klachtenbehandeling: doet het pijn? 
De klachtenbehandeling kan gevoelig zijn. Ik werk echter bewust met pijncijfers om niet hoger te gaan dan waar jij je comfortabel mee voelt. Pijn is niet mijn doel, het oplossen ervan wel maar niet zonder rekening te houden met de pijngrens van de klant! Want hoe meer pijn, hoe verkrampter je ligt en spannen je spieren zich juist aan! Aan het einde van deze massage ga ik met olie nog langs alle behandelde plekken en dit is vergelijkbaar met een stevige ontspanningsmassage. Maar, nogmaals, ik wil graag dat je tevreden van de tafel komt en zegt: ja, hier en daar pittig, maar het is wel goed/fijn/nodig geweest!

Waarom ben ik zo moe na een massage?
Na de massage moet je lichaam afvalstoffen kwijt. Dat kost van binnen energie. Probeer meer te drinken en die dag even rustig aan te doen. Niet gelijk weer te gaan sporten. Geef het lichaam de tijd om een en ander te verwerken!

Mag je iets aanhouden tijdens een massage of moet je helemaal bloot?
Heren houden hun boxershort aan en dames hun slip. Een bh wordt nog wel eens vrijwillig uitgedaan. Overigens worden de niet behandelde delen meestal bedekt zodat je het niet koud krijgt. Sieraden en oorbellen graag af. Liever make up ook, heeft toch geen zin, je ligt met je hoofd in een handdoek…;-)

Ik val wel eens in slaap tijdens een massage. Wat dan?
Niets. Mooi toch? Een beter compliment kun je de masseur niet geven! Kennelijk ben je ontspannen genoeg en vertrouw je de masseur. Ikzelf zal echter heel subtiel proberen je toch wel eruit te halen door een andere massagetechniek toe te passen en dat je dan uit je slaap komt hoor ik meestal aan je ademhaling die dan weer oppervlakkiger wordt, zo krijg je toch nog je massage mee anders wordt het wel een hele dure en snelle massage 😉

Mag je gemasseerd worden als je ziek bent?
Bij koorts bijvoorbeeld is massage af te raden. Ook als je flink verkouden bent zal ik je vragen de afspraak (tijdig) te annuleren.

Kan ik me laten masseren als ik zwanger ben?
Jazeker, maar pas ná de 3e maand!

Ik heb klachten in mijn rug want ik ben al 7 maanden zwanger, kun je me dan behandelen met NRT? 
Jazeker, vanaf de 3e maand kan ik u ook behandelen met NRT

Ik wil graag een cadeaubon bestellen, hoe werkt dat? 
Ik heb dan de volgende informatie nodig:

  • voor wie is de bon?
  • van wie is de bon?
  • welke massage wil je geven?
  • hoeveel minuten?
  • wil je de prijs wel of niet zichtbaar op de bon?
  • welke korte boodschap wil je er nog bij? (“Gefeliciteerd!” etc.)

De bon kun je ophalen of eventueel laten versturen. Dan zijn de verzendkosten voor de ontvanger.

Unknown